Fijnmechanische onderdelen voor prototype en machinebouw - Gereedschapsmakerij


Vonkmachines laten fijnmechanische bewerkingen toe met een uiterst nauwkeurige bemating en maken het gamma verspaningsmachines binnen Frepa compleet. Geharde onderdelen kunnen hiermee nauwkeurig bewerkt worden en een uiterst fijne oppervlakteruwheid wordt verkregen. 

 

Extreme nauwkeurigheid

De draad wordt tijdens het proces continu vernieuwd. Er hoeft dus geen rekening te worden gehouden met slijtage aan de elektrode. Op die manier blijft uiterste nauwkeurigheid gegarandeerd. De elektrode raakt het werkstuk niet; er wordt dus geen enkele mechanische spanning uitgeoefend op het werkstuk.

 

Nieuwe investering

Frepa investeerde onlangs in een nieuwe draadvonkmachine: 

de Mitsubishi MV 1200R. Mitsubishi Electric slaagt er met de nieuwe generatie MV draadvonkers met Tubular Drive en Optical Drive in om zowel het energieverbruik als het draadverbruik sterk te reduceren. Beide met ruim 40 procent!

 

OVERZICHT VAN ONZE DRAADVONKMACHINES

2 x Mitsubishi FA20S 500 x 350
Mitsubishi MV 1200 R 400 x 250

 

OVERZICHT VAN ONZE ZINKVONKMACHINES

Agie Charmilles Form 20 350 x 200
Agie Charmilles startgatvonker  

 

 

FREPA BIEDT JE

- Uiterste precisie in harde materialen
- 24-uur service

Materialen en behandelingen

SPECIALE MATERIALEN

Frepa heeft de know-how om met een enorme diversiteit aan “exotische” materialen te werken, zoals titanium, inconel, monel, wolfram, ...

VOORRAAD MATERIALEN

Om kort op de bal te kunnen spelen heeft Frepa steeds heel wat grondstoffen in voorraad, zoals aluminium, gereedschapsstaal, RVS en kunststof. Hier vind je onze materiaallijst.

OPPERVLAKTEBEHANDELINGEN

Door duidelijke afspraken met snelle partners kan Frepa eveneens tal van oppervlaktebehandelingen aanbieden zoals harden, nitreren, kolsteriseren, gloeien, anodiseren, vernikkelen, verzinken, chromeren, coaten, ...

CONTACT

Frepa NV
Centrum Zuid 1073
3530 Houthalen-Helchteren

tel. +32 11 52 24 22
info@frepa.be

Verkoopsvoorwaarden